Op maandag 8 augustus wordt in het Noorderplantsoen in Groningen gestart met de opbouw van het festivaldorp voor het Noorderzon Performing Arts Festival.

De 26e editie van het festival gaat van start op 18 augustus. Het elfdaagse evenement is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot het grootste zomerfeest van Groningen. Jaarlijks komen zo'n 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen.  

Daar is alle dagen lang een groot, vrij toegankelijk festivaldorp te vinden, waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en gezelligheid.

Opbouw festivalterrein

De opbouw start met het neerzetten van het productiekantoor en de steigerbouw voor de vijverpaviljoens. Ook wordt maandag begonnen met de opbouw van de centrale kiosk en wordt er een begin gemaakt met De Som der Delen, een groot kunstproject van CBK Groningen en Platform Gras. De opbouw daarvan zal naar verwachting zo’n tien dagen in beslag nemen.

De twee grote tenten die ieder jaar op Noorderzon te vinden zijn, de Romeo-tent en de Spiegeltent, worden op 11 en 12 augustus opgebouwd.