Het showcasefestival Eurosonic Noorderslag moet de komende vier jaar subsidie inleveren. Het festival had voor 300.000 euro subsidies aangevraagd bij het Fonds Podiumkunsten. Ze krijgen echter niets.

Noorderslag kreeg in de voorgaande jaren nog zo’n 130.000 euro. De instelling wilde de komende vier jaar meer subsidie binnenhalen en vroeg drie ton aan.

Het fonds beoordeelde het festival als 'erg goed' en had 250.000 euro willen toekennen. Het budget is alleen niet toereikend en nu valt Noorderslag de komende vier jaar helemaal buiten de boot.

Ook het Jonge Hartenfestival kreeg een goede beoordeling, maar ontvangt de  komende jaren geen subsidie van het fonds. Het Peter de Grote Festival valt tevens buiten de boot, maar kreeg ook geen goede beoordeling.

Teleurgesteld

Festival Noorderzon krijgt van het Fonds Podiumkunst een subsidie van 300.000 euro. Groningse grootverdiener is Club Guy & Roni met een subsidie van 660.000 euro.

Een aantal podiumkunstfestivals dat zich heeft verenigd, reageerde teleurgesteld. Er is maar 2,1 miljoen euro beschikbaar voor alle Nederlandse podiumkunstfestivals en dat vinden ze veel te weinig.

Het budget is vier keer overvraagd. De regering moet daarom meer geld beschikbaar stellen.