Het Infoversum gaat vanaf nu DOT heten. De nieuwe eigenaren van het fulldome 3D-theater bedachten de naam zelf, ook al kregen ze tientallen suggesties binnen.

Bos & Bos Catering nam afgelopen maand het failliete theater over. Ze willen er een restaurant en congrescentrum van maken, maar hadden echter nog geen naam voor het nieuwe concept. Daarom riepen ze Groningers op om mee te denken.

Er kwamen zo’n veertig suggesties binnen, waaronder Bosanova, Saturnus, Calimero, G-Spot en Bolwerk. "We hebben die namen op ons laten inwerken”, zegt eigenaresse Renske Bos zaterdag in het Dagblad van het Noorden. "Uiteindelijk kwamen we zelf op DOT."

Volgens Bos is de nieuwe naam kort, zakelijk en internationaal. "Ook betekent het lief en schattig en het verwijst naar een punt, oftewel de vorm van het Infoversum."

Verbouwing

Bos & Bos nam het 9,2 miljoen dure pand voor 450.000 euro over. Ze gaan nog 250.000 euro steken in de verbouwing van het Infoversum. Ook komt er een terras, waar streetfood wordt geserveerd. De filminstallatie blijft in het pand zitten, maar 3D-voorstellingen zijn niet meer de hoofdmoot van het Infoversum.

DOT moet op 1 oktober open gaan.