De organisatie van het Kadepop Festival gaat zich inzetten voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Er komt tijdens het festival een speciale Kinderkade.

Dinsdag werd bekendgemaakt dat het festival gaat samenwerken met de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Het kinderziekenhuis krijgt opbrengsten van donaties die tijdens het festival worden gedaan.

Op de kinderkade, op de begane grond van het zeefgebouw, kunnen kinderen tijdens het festival genieten van springkussens, een knutselhoek, een filmhoek en kinderdisco.

Ook zijn er mogelijkheden om zelf muziek te maken, pizza’s te bakken, te knutselen en graffiti te spuiten. De kinderkade is speciaal voor kinderen van nul tot zeventien jaar en er zijn afwijkende toegangsprijzen.

Vijfde keer

Kadepop is een jaarlijks terugkerend popfestival in Groningen, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Het festival vindt plaats op 24 en 25 september op het terrein van de Suikerfabriek in Groningen.

Het vormt de afsluiting van het levendige festivalseizoen in Groningen. Het karakter van Kadepop is te kenmerken als stoer, urban en selfmade.