Het verkeer op de noordelijke ringweg bij Groningen moet van 29 juli tot 5 augustus rekening houden met hinder. In verband met asfalteringswerkzaamheden zijn dan verschillende op- en afritten tijdelijk dicht.

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer. Daarnaast worden een aantal op- en afritten afgesloten.

De oprit vanaf de Bedumerweg naar de Noordzeebrug en de afrit van de Ring Noord naar Noorderhogebrug zijn op 29 en 30 juli en op 4 en 5 augustus dicht. De afrit van de Ring Noord naar de Bedumerweg en de oprit van Noorderhogebrug naar de Noordzeebrug worden van 30 juli tot 4 augustus afgesloten.

Daarnaast is de aansluiting van de noordelijke ring op de oostelijke ring en het wegdeel van dat punt naar de afslag Noorderhogebrug op 3 en 4 augustus niet toegankelijk.

Afrondende werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van de zomerwerkzaamheden aan de ring die tot 27 augustus duren. In deze periode krijgt het traject vanaf het knooppunt Driebond tot aan het knooppunt Reitdiep een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, nieuwe bebording en worden de geluidsschermen langs de Ring Noord vervangen.

Hiermee komt vijf jaar van klussen aan de ring tot een eind. Dit gedeelte van het Groningse wegennet is dan klaar om de komende omleidingen voor de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg op te vangen.