In Groningen gaat dit najaar een bieropleiding van start. Wie de cursus van de Stichting Bieropleidingen Nederland met succes afrondt, mag zich bierambassadeur noemen.

De biercursus gaat 12 september van start. Tijdens zes bijeenkomsten leren de cursisten te proeven en hoe bier wordt gemaakt. Ook leren de deelnemers welk gerecht goed smaakt bij welk biertje, aldus RTV Noord.

De biercursus kan worden gevolgd door mensen uit de horeca of uit de slijterijwereld, maar ook door hobbyisten. Volgens een woordvoerder van de Stichting Bieropleidingen Nederland gebeurt het ook dat erkende brouwers hun medewerkers naar de bieropleiding sturen.

Bieren, en dan met name speciaalbieren, worden steeds populairder. "Als je niet weet wat een trippel is of een ipa (Indian Pale Ale) en iemand bestelt dat, dan sta je met je mond vol tanden", aldus de woordvoerder van de stichting.

Biersommelier

Na het afronden van de cursus ben je dus bierambassadeur. Om de titel ‘biersommelier’ te kunnen dragen, moet je nog een vervolgopleiding doen.