Auto's die vies zijn geworden op de A28 zullen zaterdag toch niet gewassen worden. De wasactie van Rijkswaterstaat gaat niet door omdat de verkeersveiligheid in het geding is.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Automobilisten krijgen nu het advies zelf hun auto te laten reinigen bij een carwashbedrijf en de rekening te declareren bij het schadeloket van Rijkswaterstaat.

De actie werd opgezet naar aanleiding van vele vragen die Rijkswaterstaat heeft ontvangen over auto’s die door de werkzaamheden op de A28 vies waren geworden.

Vrijdagmiddag bleek deze actie zodanig succesvol dat er verkeersonveilige situaties ontstonden doordat wachtenden auto’s de toegangswegen en zelfs een deel van de A28 blokkeerden.

Doorstroming

Rijkswaterstaat kwam tot de conclusie dat het voortzetten van de actie niet verantwoord is. Er werden diverse alternatieven bekeken, maar geen van deze leidt tot een bevredigende oplossing.

Belangrijkste voorwaarde is dat de doorstroming op de A28 morgen gegarandeerd moet zijn, omdat een grote drukte wordt verwacht door bezoekers aan het evenement Delfsail.

Schadeformulier

Rijkwaterstaat betreurt het dat het besluit genomen moet worden om de succesvolle actie af te breken, maar neemt zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de weggebruiker.

Mensen die in aanmerking willen komen voor schadevergoeding worden doorverwezen naar de website van Rijkswaterstaat (www.rws.nl) waar zij een schadeformulier kunnen invullen.