Lekker lekkerbekken kan van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli op het Nieuwe Kerkhof in Groningen. Hier strijkt dan het rondreizende foodfestival Lepeltje Lepeltje neer.

Bij de ruim twintig mobiele keukens valt genoeg te smullen en te snoepen en daarnaast is er muziek, een kleding- en spulletjesmarkt en een schminkfabriek voor de kleintjes.

Het Nieuwe Kerkhof is dit weekend het domein van meer dan twintig mobiele keukens uit heel Nederland, aangevuld met foodtrucks uit de omgeving. Bij keukens als 'Willy Nacho', 'Madame Cocos' en 'Curryup!’ scoor je bijvoorbeeld lekkere hapjes.

Op zaterdag en zondag is er een doorlopend kinderprogramma. Er zijn workshops, theatervoorstellingen en leuke knutselactiviteiten, waarbij de kleintjes bijvoorbeeld een houten lepel kunnen versieren. Bij de schminkfabriek kunnen ze zich met ‘lieve’ schmink – want ecologisch, glutenvrij, hypo-allergeen en vega – laten omtoveren tot een stoere piraat, mierzoete vlinder of wat dan ook.

Tussen het smikkelen door kun je rondstruinen op de markt. Je vindt er alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, kinderkleding en nog veel meer. Uiteraard is er ook muziek.