De politie stelt een onderzoek in naar drie straatroven gisteren in Groningen. 

Dat meldt de Groningse politie zaterdagmorgen. Het betreft drie straatroven, allemaal op vrijdag. De politie denkt niet dat het om een georganiseerde actie gaat. ‘Op basis van de signalementen lijkt het om losstaande incidenten te gaan.’

Zo werd een 21-jarige man uit Meppel is vrijdagmiddag rond twaalf uur beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer liep door de Nieuwstad in Groningen. Plotseling werd hij vastgepakt door drie mannen die daar in een portiek stonden. Hij moest zijn telefoon afgeven en kon daarna ontkomen.

Vrijdagavond werd kort voor elf uur een 20-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar telefoon. De vrouw stond op het hoofdstation van Groningen. Ze had op een bankje bovenop de overdekte fietsenstalling een telefoongesprek gevoerd. Vlak nadat het gesprek beëindigd was, werd de telefoon uit haar handen gegrist door een onbekende man.

De derde beroving betrof een 31-jarige man uit Groningen. Hij werd vrijdagavond rond halt twaalf uur door twee onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en sleutelbos. De man liep over het fietspad aan de Hoornsediep in Groningen toen er plotsteling twee mannen uit de bosjes kwamen. Zij riepen dat ze geld wilden hebben en haalden vervolgens de buit uit de zakken van het slachtoffer. Daarna gingen zij er vandoor.