De historische Hoge en Lage der A in de stad vormen van 24 tot en met 26 juni het decor van het maritieme zomerfestival ZomerWelVaart.

Het belooft een bijzondere editie te worden want ZomerWelVaart is een voorproefje op DelfSail, dat eind juni en begin juli plaatsvindt in Delfzijl.

Tijdens ZomerWelVaart wordt het een drukte van belang in de Groningse grachten en havens. Tientallen indrukwekkende schepen die acte de présence geven op DelfSail doen op weg naar Delfzijl namelijk Groningen aan. En dat betekent dat zo ongeveer alle havens en diepen in de stad vol zullen liggen met boten.

De Hoge en Lage der A het hart van het zomerse maritieme festival. De vele vaak historische schepen die hier liggen, openen tijdens het festival de deuren voor het publiek. Op de kade staan kraampjes van de Zeldzaam Mooie Markt en ook voor de kinderen is er van alles te beleven, vooral aan het Kleine der A.

Ook staan er foodtrucks en voor kunstliefhebbers is er een speciale kunstroute van 1,6 kilometer lang. Voor het eerst staat er dit jaar ook een podium waar bandjes en muzikanten op zullen treden.