RUG vreest vertrek Britse studenten bij Brexit

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vreest dat Britse studenten na een Brexit niet meer zo snel zullen kiezen voor een studie in Groningen. De studenten zijn na een Brexit mogelijk duizenden euro’s extra kwijt aan collegegeld.

Britse studenten betalen nu nog het Nederlandse tarief: minder dan 2.000 euro per jaar. En juist dat is voor veel Britten reden om in Nederland te gaan studeren.

De vrees bestaat echter dat studenten in het geval van een Brexit vier keer zoveel collegegeld moeten betalen en ook meer geld kwijt zijn aan een ziektekostenverzekering, zo zegt Hans Jansen, studieadviseur Engelse taal en cultuur aan de RUG in het Dagblad van het Noorden.

Het aantal Britse studenten dat kiest voor een studie aan de RUG is de laatste paar jaar behoorlijk toegenomen. Momenteel staan aan de RUG bijna 250 Britten ingeschreven en volgend jaar zijn dat er 35 procent meer.

De RUG probeert al jaren meer Britse studenten te verleiden voor een studie in Groningen. De Britten mogen donderdag stemmen over een mogelijk vertrek uit de Europese Unie.

Tip de redactie