Lance Jeter speelt ook volgend jaar bij Donar

De Amerikaanse spelverdeler Lance Jeter speelt ook volgend seizoen bij basketbalclub Donar. Jeter leidde het team afgelopen jaar naar de landstitel en hij stond dan ook hoog op het verlanglijstje van de club.

De spelverdeler kwam donderdag een nieuw contract voor één jaar met Donar overeen.

Voorzitter Gert Kiel is zeer tevreden dat Jeter blijft. "Jeter is een speler waar de mensen voor naar Martiniplaza komen. Sterk, atletisch en een echte leider, dat heeft hij het afgelopen seizoen meer dan bewezen", aldus Kiel.

Dat de liefde van twee kanten komt, bleek uit de plezierige en snel verlopen onderhandelingen. Kiel: "Het is Lance erg goed bevallen in Groningen en hij wilde graag de kans aangrijpen om voor de tweede keer een kampioenstitel voor Groningen binnen te halen. Daarnaast wil hij, net als wij, graag een volgende stap maken in het Europese basketbal."

Champions League

Donar wil volgend jaar graag in de Champions League spelen. Dat is dan ook de reden waarom ze een zo groot mogelijke kern van het team van vorig jaar willen behouden.

Jason Dourisseau en Bas Veenstra hadden al een doorlopend contract en de club verlengde onlangs ook het contract van Chase Fieler. Ook met andere spelers wordt nog onderhandeld.

Tip de redactie