Programma Groningens Ontzet dit jaar grotendeels op 27 augustus

Het grootste deel van de activiteiten in het kader van het Groningens Ontzet vindt dit jaar niet zoals te doen gebruikelijk op 28 augustus plaats, maar op 27 augustus.

28 augustus valt dit jaar op een zondag. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen, die de feestelijkheden organiseert, wil volgens RTV Noord de zondagsrust in ere houden en verplaatst de meeste activiteiten daarom naar zaterdag de 27e.

Het programma van 'Bommen Berend', zoals de Groningse feestdag ook wel wordt genoemd, begint al op vrijdagavond 26 augustus. Dan treden verschillende artiesten op op de Grote Markt.

Het bekendste plein van Groningen speelt in 2016 voor het eerst in jaren weer een centrale rol in de feestelijkheden. Zo keert de traditionele paardenkeuring er terug en vinden er optredens en activiteiten voor kinderen plaats.

Ondanks de verplaatsing van veel programmapunten naar de zaterdag, vinden er ook op de 28e zelf nog een aantal activiteiten plaats. Zo treedt het Noord-Nederlands Orkest (NNO) op op de Grote Markt en wordt op de Vismarkt het Mega Blubber Power Festival.

Tip de redactie