Geldzakken en eurotekens tegen naamswijziging Euroborg

Supporters van FC Groningen hebben in de nacht van maandag op dinsdag, in protest tegen de naamswijziging van Euroborg in Noordlease Stadion, geldzakken en maskers van clubdirecteur Hans Nijland met eurotekens in zijn ogen rondom het stadion geplaatst.

Dat de naamswijziging van Euroborg naar Noordlease Stadion niet bij iedere FC Groningen-supporter in goede aarde viel, was al bekend. Om die onvrede te benadrukken werden maandag spandoeken opgehangen die aangaven dat de 'clubcultuur in de uitverkoop' ging.

Dinsdagochtend waren de spandoeken verdwenen. Ze waren echter vervangen door een aantal 'geldzakken' en maskers van directeur Hans Nijland met eurotekens in zijn ogen.  

Noordlease Stadion

FC Groningen maakte vorige week bekend dat de Euroborg voortaan het Noordlease Stadion zal heten, naar het Groningse autoleasebedrijf dat daarvoor onbekend bedrag overmaakt aan de club.

Direct na de bekendmaking kwam vanuit supportersgelederen kritiek op de beslissing van de clubdirectie. Er werd een Facebook-groep opgericht met als titel 'Euroborg moet Euroborg blijven heten' en het Supporterscollectief Groningen gaf maandag in een open brief aan de directie aan zich misbruikt te voelen voor commerciële doeleinden.

Wie verantwoordelijk is voor de spandoeken en de andere uitingen van ongenoegen rondom het 'Noordlease Stadion' is vooralsnog onbekend.

Tip de redactie