Explosie en kleine brand in Elfde Gebod

In café Het Elfde Gebod in Groningen heeft in de nacht van zondag op maandag een kleine brand gewoed. Was zou er een kleine explosie zijn geweest.

Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Een getuige zou een explosie hebben gehoord, vlak voordat de brand uitbrak.

De brandweer kreeg rond 2 uur ’s nachts een melding. Omdat het in de binnenstad was, rukte men uit met twee bluswagens en een hoogwerker. Bij aankomst bleek het vuur al onder controle. De politie besloot om in het café en in de directe omgeving sporenonderzoek te gaan doen.

Het Elfde Gebod is regelmatig in het nieuws. Twee weken geleden werd er een inval gedaan nadat een tipgever meldde dat er werd gehandeld in drugs. Agenten troffen alleen een bezoeker aan met een gebruikershoeveelheid.

Vorig jaar oktober werd het café aan het Schuitendiep al gesloten omdat er harddrugs was gevonden bij een eerdere inval. Volgens de gemeente deed de eigenaar te weinig om de aanwezigheid van drugs in z’n café tegen te gaan. Het Elfde Gebod mocht in januari weer open.

Tip de redactie