OOG uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland

De Groningse stadsomroep OOG is vrijdagavond in Hilversum uitgeroepen tot de beste Nederlandse lokale omroep van het afgelopen jaar.

Een delegatie van OOG nam de prijs vrijdagavond in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum in ontvangst van Toine van Peperstraten, juryvoorzitter van de Lokale Omroep Awards.

"OOG is Groningen", zo valt te lezen in het juryrapport op de website van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON), die de awardshow organiseert. "OOG weet heel goed de doelgroepen uit Groningen bij de omroep te betrekken. Voor het bereiken van hun  publiek maakt de omroep gebruik van verschillende kanalen die zij op de juiste manier inzetten.".

Daarnaast werd de rol van OOG als kweekvijver voor talent geroemd. Volgens de jury is dit een van de belangrijkste taken van een lokale omroep.

Nominaties

OOG was ook in andere categorieën genomineerd voor een Lokale Omroep Award. Presentatatrice Elin Stil was genomineerd als beste presentatietalent en het OOG-programma 'Hier valt niets te halen' dong mee naar de prijs voor beste programma.

In beide categorieën ging de prijs echter naar een andere omroep.

Tip de redactie