Verleggen kabels en leidingen omgeving Julianaplein begonnen

In de omgeving van het Julianaplein is een begin gemaakt met het verleggen van kabels en leidingen. Dat is noodzakelijk voor de ombouw van de zuidelijke ringweg in 2017.

Er staan veel verschillende werkzaamheden op het programma, vooral rond de Maaslaan en de Papiermolenlaan. Omwonenden gaan hiervan enige overlast ondervinden. Voor het verkeer is de hinder beperkt.

In 2017 begint de ombouw van de zuidelijke ringweg. Op het Julianaplein verdwijnen de verkeerslichten. Het verkeersplein wordt ongelijkvloers, zodat de verschillende verkeersstromen elkaar niet meer kruisen.

Ruimte

Het nieuwe verkeersplein vraagt meer ruimte. Dat betekent dat er een nieuwe plek moet worden gezocht voor veel kabels en leidingen die hier in de grond liggen. Deze omvangrijke klus begint nu al, zodat de aannemer in 2017 met de ombouw van de zuidelijke ringweg kan beginnen.

De werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer. In sommige gevallen worden omleidingsroutes ingesteld voor auto’s en fietsers. Parkeerplaatsen kunnen tijdelijk komen te vervallen.

Tip de redactie