Ruben Yttergård Jenssen tekent voor drie jaar in Groningen

FC Groningen neemt de 28-jarige Noorse middenvelder Ruben Yttergård Jenssen transfervrij over van het Duitse Kaiserslautern.

Jenssen tekende dinsdagmiddag tijdens zijn perspresentatie in Euroborg een contract voor drie jaar. Hij komt transfervrij over van Kaiserslautern, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland.

FC Groningen probeerde naar eigen zeggen al meer dan een jaar om Jenssen naar de Euroborg te halen. De club ziet in de Noor de ideale versterking voor het middenveld.

Ervaring

Jenssen is 37-voudig Noors A-international en heeft 34 jeugdinterlands achter zijn naam staan. Hij speelde in zijn geboorteland voor Tromsö IL en daarna bij 1. FC Kaiserslautern in totaal 275 wedstrijden in het betaalde voetbal.

'Ontbrekende schakel'

Manager technische zaken Peter Jeltema is er trots op dat de club erin is geslaagd Jenssen te bewegen om voor FC Groningen te komen voetballen. "Wij hebben heel lang en heel intensief in zijn komst geïnvesteerd. We zijn  uitermate blij dat het ons is gelukt hem naar Groningen te halen", zo zegt hij op de website van de club.

"Ruben Yttergård Jenssen is een allround, dynamische en zeer ervaren middenvelder. In onze ogen is hij de ontbrekende schakel in de compositie van onze selectie voor het komende seizoen", aldus Jeltema.

Tip de redactie