Aankomende zaterdag is het Groningse Nieuwbouwdag. Op deze dag presenteren gloednieuwe en bestaande bouwprojecten zich aan het grote publiek.

Volgens de organisatie is er veel vraag naar nieuwbouw in Groningen. "Wij zien in de zoekdata van Google dat de interesse naar nieuwbouw bovengemiddeld toeneemt ten opzichte van bestaande huizen", vertelt Boris Geheniau namens woonplatform Groningen Woont.

"Ook projectontwikkelaars spelen daarop in. Zij komen met een breed aanbod van gunstig gelegen startersappartementen tot luxueuze villa’s aan singels en water."   

Projecten

De Nieuwbouwdag vindt plaats in het Vesta Woonforum. Hier worden zaterdag negen nieuwbouwprojecten gepresenteerd waaronder vier uit de stad Groningen: Het Eemskwartier, Helpermaar, Lunettenhof, ZON Wonen II.

Meer informatie over nieuwbouwprojecten in Meerstad is die dag te verkrijgen in het informatiecentrum aan de Waterviolier 2 in Meerstad.

De Groningse Nieuwbouwdag is een initiatief van het online woonplatform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.