Donar heeft donderdag de landstitel gepakt na een overtuigende zege in Zwolle. Tegen Landstede werd het 69-86 en daarmee kwam de stand in de playoffs op 4-1. Het team wordt vrijdag gehuldigd op de Grote Markt.

Donar reisde samen met zo’n 500 supporters af naar Zwolle in de wetenschap dat een overwinning genoeg was voor de landstitel en dat ze bij verlies nog een kans hadden om het zaterdag in eigen huis af te maken. In de finale wordt gespeeld om een best-of-7 en de Groningers leidden al met 3-1.

Het was in Zwolle maar twee kwarten spannend. Bij de rust had Donar nog maar een kleine voorsprong: 39-42. In het derde kwart was het verzet van Zwolle gebroken. Al snel liepen de Groningers uit naar een comfortabele 47-65 voorsprong en op de tribunes werd stiekem al een feestje gevierd door de fanatieke supporters.

Donar speelde de wedstrijd in het vierde kwart simpel uit en kon zich ook nog wat publiekswissels veroorloven. De publiekslievelingen en sterkehouders Lance Jeter, Ross Bekkering en Jason Dourisseau mochten voortijdig naar de kant.

Met een duidelijke eindstand op het bord werden de laatste seconden niet meer uitgespeeld en even later namen de Groningse supporters bezit van het veld.

Spelverdeler Lance Jeter werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de playoffs. Hij scoorde in de laatste wedstrijd 21 punten. Ross Bekkering maakte een double-double met 11 punten en 19 rebounds.

Donar wordt vrijdagavond rond half negen gehuldigd op de Grote Markt.