De politie heeft zondagnacht een 28-jarige inbreker en autodief aangehouden na een achtervolging die begon in Groningen en eindigde in Assen.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er in de A.J. Lutulistraat in de wijk Hoornsemeer aan geparkeerde auto's werd gemorreld.

Terwijl agenten aan het praten waren met iemand wiens auto was opengebroken, zagen ze een andere auto op hoge snelheid de straat uitrijden.

Daarop werd gelijk de achtervolging ingezet. De bestuurder negeerde meerdere stoptekens en reed op hoge snelheid via de A28 richting Assen.

Uiteindelijk kwam de auto op de Oosterbroekstraat in de Drentse hoofdstad tot stilstand. De bestuurder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, vervolgde zijn vlucht te voet, maar kon al snel door agenten worden ingehaald.

De man is aangehouden en in de cel gezet voor nader onderzoek. De auto waarin hij op de  vlucht sloeg bleek dezelfde nacht gestolen uit de M. L. Kingstraat in Groningen. De sleutels waren buitgemaakt bij een woninginbraak.