Driekwart Groningse studenten betaalt te veel voor kamer

Bijna driekwart (73,37 procent) van de Groningse studenten betaalt te veel huur voor zijn studentenkamer.

Uit onderzoek van studentenvakbond LSVb blijkt dat studenten in Groningen gemiddeld 304,08 euro huur betalen voor hun kamer. Volgens het wettelijke puntensysteem voor huurprijzen zou dit 261,59 euro moeten zijn.

Wel is de gemiddelde kamerprijs is in Groningen volgens het onderzoek van de LSVb bijna twintig euro lager dan het landelijk gemiddelde.

Een studentenkamer in Groningen is dus ondanks de te hoge huur relatief goedkoop. Van de zeventien onderzochte studentsteden worden alleen in Eindhoven, Wageningen, Enschede en Tilburg lagere huren gerekend.

Huurcheck

De LSVb roept studenten op te controleren of zij ook een te hoge huurprijs betalen. Dat kan op de website Checkjekamer.nl.

"Het is belangrijk om actie te ondernemen als je te veel huur betaalt. Het kan je veel geld schelen en je helpt hiermee de strijd tegen huisjesmelkerij", aldus LSVb-voorzitter Stefan Wirken.

Huurteam

Studenten die te veel betalen voor hun kamer kunnen in Groningen terecht bij het 'huurteam' van de Groninger Studentenbond. Daar kunnen zij hulp krijgen bij het verlagen van de huur.

Tip de redactie