Groningse bedrijven geïnteresseerd in kabelbaan

De Groningen City Club krijgt vanuit het Groningse bedrijfsleven steun voor haar kabelbaan-initiatief.

De Century Autogroep heeft althans interesse in de kabelbaan. Directeur Erik Meems meldt in het Dagblad van het Noorden dat de plannen voor een kabelbaan passen bij zijn visie op de uitbreiding van zijn bedrijf – Century Autogroep – op de bedrijventerreinen Eemspoort en Eemskanaal.

Hij noemt de plannen voor de kabelbaan zeer interessant. “Ik denk dat zo’n attractie mensen wel naar de stad trekt. Groningen moet een stad zijn waar mensen graag heen gaan. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van in Groningen, mijn bedrijf dus ook.” Meems zou eventueel ook willen bijdragen in de kosten van het project.

De gemeente Groningen verzet zich ondertussen ook minder resoluut tegen een kabelbaan als aanvankelijk het geval leek. Volgens wethouder Paul de Rook (D66) is de toekomst van de kabelbaan in handen van de Groningen City Club.

Volgens wethouder De Rook zou de GCC in elk geval maar eens moeten gaan praten met de Century Groep. Ook laat de wethouder weten er niet negatief tegenover te staan wanneer het haalbaarheidsonderzoek wordt verbeterd. “We zijn niet tegen een kabelbaan. Maar we verbinden er wel onze voorwaarden aan. En het moet ook een maatschappelijk initiatief zijn.”

 

Tip de redactie