Later duidelijkheid over toekomst Groningen Airport Eelde

Het duurt langer voordat het onderzoek naar de toekomst van Groningen Airport Eelde klaar is. Het onderzoek blijkt namelijk ingewikkelder dan gedacht.

Dat meldt RTV Drenthe woensdag.

Een deel van het onderzoek zou al deze maand klaar zijn, maar dit wordt waarschijnlijk pas in september. Er is meer tijd nodig vanwege de ingewikkelde materie. Het totale onderzoek bestaat uit vijf delen. Er wordt onder andere gekeken naar de toekomst van de luchtvaart op kleine vliegvelden.

Ook worden mogelijke scenario’s onderzocht, zoals een faillissement en de juridische consequenties daarvan. Daarnaast kijken de onderzoekers naar het maatschappelijke belang van de luchthaven voor de regio.

Groningen Airport Eelde komt volgend jaar in financiele problemen als het geen hulp krijgt. De reserves zijn bijna op en tegelijk stijgen de kosten van de luchtverkeersleiding en beveiliging. Ze willen daarom dat de aandeelhouders over de brug komen met steun. Dat zijn de gemeenten Assen, Tynaarlo en Groningen en de provincies Groningen en Drenthe.

De onderzoeken zijn belangrijk voor de aandeelhouders omdat ze hier hun besluiten op willen baseren. De gemeente Tynaarlo heeft al wel aangegeven een toekomst te zien voor Groningen Airport Eelde.

Tip de redactie