Be Quick heeft beste jeugdopleiding van Nederland

De Gronings-Harense voetbalvereniging Be Quick is opnieuw de beste voetbalclub van heel Nederland. Alleen niet op voetbalgebied zelf, maar wel wat betreft de jeugdopleiding.

De jeugdopleiding is door de KNVB uitgeroepen tot de beste van Nederland. De meldt de lokale omroep OOG en het nieuws is inmiddels bevestigd op de website van Be Quick.

Be Quick is een gerenommeerde Gronings-Harense voetbalclub die in 1920 ooit landskampioen werd. Maar nu schrijft de vereniging opnieuw geschiedenis vanwege de begeleiding en opvang van jonge spelers.

De verkiezing van de beste jeugdopleiding werd vrijdagavond in Zwolle bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Rinus Michels Awards. Be Quick liet daarmee Quick Boys uit Katwijk en Hercules uit Utrecht achter zich.

Mischa Visser van Be Quick was genomineerd als beste trainer van Nederland. Die eer ging echter naar Wilfred van Leeuwen van topklasser VVSB dat dit seizoen doordrong tot de halve finale van de KNVB beker.

De Groninger voetbalvereniging Be Quick werd op 10 april 1887 opgericht door een aantal leerlingen van het stedelijk gymnasium en behoort daarmee tot de oudsten van ons land. De vereniging speelde een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van de voetbalsport in Noord-Nederland.

Tip de redactie