The Big Building gaat flink uitbreiden. De broedplaats voor startende bedrijven in het oude postkantoor achter het station wordt drie keer zo groot.

In het pand is nu 5.000 vierkant meter aan ruimte beschikbaar voor startende bedrijven. Uiteindelijk wordt er nog 10.000 vierkante meter vrijgegeven voor startups, zo meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag.

De activiteiten van PostNL worden in gestaag tempo verhuisd naar de vestiging in Assen. Eerder al nam The Big Building de bovenste verdiepingen van het pand in gebruik. Vanaf september komen ook de onderste etages beschikbaar.

Op dit moment wordt de 5.000 vierkante meter grond bevolkt door 250 werknemers van tientallen startende bedrijfjes. Grote huurders zijn bedrijven als Spindle, de Hanzehogeschool, onderbroekenmerk Van Hulley en Rein Advocaten. Zij kwamen binnen in een leeg en kaal pand. Nu er meer huurders zijn, kunnen ook de installaties opgeknapt worden.

Wachtlijst

Startups kunnen er goedkoop een ruimte huren om hun jonge bedrijf tot wasdom te laten komen. Voor The Big Building is veel belangstelling. Er staan tientallen bedrijven op de wachtlijst die er aan de slag willen. Het is daarom ook nog niet bekend of er nog ruimte is voor nieuwe bedrijven.

De initiatiefnemers willen ook kijken of er een restaurant en flexwerkplekken in het pand kunnen komen, zodat mensen van buitenaf naar binnen komen. Uiteindelijk is het wel de verwachting dat het pand over een aantal jaar gesloopt wordt, omdat de grond deel uitmaakt van de plannen voor het nieuwe Hoofdstation. De huurders zijn daar echter van op de hoogte.