De politie in Groningen is op zoek naar een fietser die de vermiste Sjoerd van Eijk in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier heeft ingehaald bij de Radebinnensingel. Van Eijk kwam niet thuis na een avond stappen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 april vierde de student in het centrum van Groningen zijn verjaardag. Rond 02:00 uur verliet hij alleen het café om naar huis te gaan. Hier kwam hij nooit aan. Zijn vrienden hebben daarop zaterdag de politie ingeschakeld.

Uit politieonderzoek naar camerabeelden blijkt dat Van Eijk langs het politiebureau aan de Rademarkt liep en vervolgens via de Radebinnensingel naar de Trompstraat ging. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij daar om precies 03:30 uur liep en dat een fietser hem ter hoogte van een hotel inhaalde en in de richting van het Trompbruggetje fietste. De politie is op zoek naar deze fietser.

De afgelopen dagen is er in de omgeving van de Winschoterkade langs de kades en op het water gezocht naar Sjoerd. Deze zoektochten hebben helaas nog niets opgeleverd. Daarnaast wordt er een buurtonderzoek gehouden aan de Radesingel en de omliggende straten.