In Groningen was woensdag van alles te doen met betrekking tot Koningsdag.  

Op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel ging om 9.00 uur de traditionele Vrijmarkt van start. 

Op het podium op de Vismarkt begon om 10.00 uur een kinderdisco, waarna bands, artiesten en dj’s na het middaguur het stokje overnamen. Onder andere Kenny B gaf hier een optreden.

Op het podium op de Grote Markt barstte het feest ook 's ochtends al los met de Telekids Discoshow. Tal van artiesten, waaronder Sandra van Nieuwland, beklommen daarna het podium.

Sport

Ook in de rest van de binnenstad was er van alles te doen. De Westerhaven stond in het teken van sport en spel. Er stonden voertuigen van de Koninklijke Landmacht en ook een boot van de Reddingsbrigade.

In Helpman was er de traditionele kindervrijmarkt en wie geen zin had om nat te regenen kan terecht in winkelcentrum Paddepoel. Hier is een overdekte rommelmarkt.

Op de Drafbaan in het Stadspark konden bezoekers uit hun dak gaan op het dancefestival Kingsland. Dimitri Vegas & Like Mike, de nummer 1 dj’s van de wereld, waren de hoofdact van het festival, maar bij deze namen blijft het niet. Ook onder meer Don Diablo, Blasterjaxx, Fedde le Grand, Headhunterz, Yellow Claw en Nicky Romero traden op.

Kraantje Pappie, Lil’ Kleine en Ronnie Flex stonden geprogrammeerd op het Tiktak-podium. Kingsland vindt al jaren plaats in Amsterdam. Daar trok het feest vorig jaar 35.000 mensen.