De Groningse afdeling van de Fietsersbond heeft een prijsvraag uitgeschreven voor ideeën die mogelijk een einde kunnen maken aan de overlast van geparkeerde (zwerf)fietsen.

De Groningse afdeling van de Fietsersbond viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan en viert dat met de prijsvraag ‘Battling Bikes’.

Volgens de Fietsersbond ervaren veel Groningers overlast van her en der geparkeerde fietsen. Er ontstaan volgens de belangenorganisatie onveilige situaties omdat stoepen soms volledig in gebruik zijn als stalling, waardoor voetgangers moeten uitwijken naar de rijbaan.

Daarnaast zorgen aan hun lot overgelaten zwerffietsen voor verloedering van het straatbeeld en nemen de ongebruikte rijwielen veel bruikbare stallingsruimte in.

Om deze problemen aan te pakken, heeft de Fietsersbond de prijsvraag ‘Battling Bikes’ opgezet. Onder meer de studenten van verschillende relevante opleidingen in het Noorden zijn gevraagd ideeën in te zenden.

Fietscongres

 De winnende ideeën worden op 1 juni bekendgemaakt, voorafgaand aan het nationale Fietscongres, dat dit jaar in Groningen plaatsvindt.

Voor de winnaars stelt de Fietsersbond een aantal geldprijzen beschikbaar. Het idee van de hoofdprijswinnaar wordt daarnaast in een filmpje gevat die vertoond zal worden tijdens het Fietscongres.