De Groninger Bodem Beweging (GBB) is ‘niet verrast’ door  'lobbywerk' van Shell bij de Tweede Kamer.  Dat meldt Dick Kleijer, secretaris van de Groninger Bodem Beweging in een persverklaring namens het bestuur.
 

Hij reageert daarmee op het bericht dat volgens Shell de gaswinning in Groningen wel zal moeten worden voortgezet, omdat er anders geen geld meer binnenkomt om de aardbevingsschade die al is ontstaan te compenseren.

Volgens de GBB is dat standpunt van Shell niet verrassend. "Immers, het is precies de wijze waarop de Shell/NAM al jaren in het gaswinningsgebied opereert. Geen formele aansprakelijkheid willen dragen voor hetgeen hier aan ellende wordt aangericht en dreigen, manipuleren en chanteren. Slechts de winst telt, niet de veiligheid van de burgers."

Volgens de GBB gedraagt Shell zich bijna dagelijks als "de ongekroonde keizer van dit gebied voor wie wet en regelgeving slechts hinderpalen zijn". Als Shell blijft weigeren haar aansprakelijkheid te nemen, stapt de GBB naar de rechter.