De basketballers van Donar hebben het eerste duel in de play-offs gewonnen. In MartiniPlaza wonnen ze met 71-65 van Rotterdam. Overtuigend was de wedstrijd allerminst.

De Rotterdammers, die in de competitie als zesde eindigden, deden het in Groningen beter dan verwacht. Tot de rust was er niets aan de hand voor Donar, die het moest doen zonder Chase Fieler en Bas Veenstra. Via 22-12 na tien minuten stond het halverwege 39-23 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze werd het echter een heel moeizaam verhaal. De gasten gaven vol gas en kregen het overwicht in de wedstrijd. Rotterdam won het derde kwart met 25-14 en kwam volledig terug in de strijd.

Via oud-Donar speler Sergio de Randamie werd het aan het begin van het laatste kwart zelfs 53-50. Het spel bleef daarna rommelig en ondermaats. Het was Jason Dourisseau die bij de stand 66-62 een belangrijke driepunter raak schoot en daarmee de beslissing in de wedstrijd forceerde. De marge bleek vanaf dat moment groot genoeg om de zege binnen te slepen, terwijl Donar de vier duels in de competitie royaal gewonnen had.

Drazen Bubnic was topscorer met 23 punten. Lance Jeter tekende voor 13 punten. De Groningers hebben in de best-of-three serie wel een 1-0 voorsprong genomen, waardoor ze zaterdag in Rotterdam de halve finale kunnen bereiken. Verliezen ze het uitduel, dan volgt dinsdag een beslissende wedstrijd.