Het aantal Groningers dat een WW-uitkering krijgt, is licht gedaald. In maart werden 215 minder uitkeringen verstrekt dan in februari, zo meldt het UWV. Het gaat om een daling van 1,2 procent.

Ten opzichte van de maand maart vorig jaar is er sprake van een stijging van 6,8 procent.

Vrijwel alle sectoren hadden in maart te maken met minder nieuwe WW-uitkeringen dan in februari. Vooral de uitzendsector, landbouw en bouw zagen de werkzaamheden aantrekken. Ook in de zorgsector nam het aantal nieuwe WW-uitkeringen af.

Aan de andere kant leidde het faillissement van V&D en het uitblijven van een doorstart tot veel nieuwe uitkeringen, aldus het UWV.

Hoewel het aantal Groningers met een WW-uitkering niet enorm is gedaald, ziet het UWV wel een stijging van het aantal vacatures. In het afgelopen jaar nam het aantal openstaande online vacatures in Groningen toe met 25 procent, aldus het UWV.

In maart staan vooral in de techniek en ICT veel vacatures open. De komende maanden neemt het aantal vacatures naar verwachting verder toe door het aantrekken van seizoenswerkgelegenheid in bouw, landbouw en horeca.