Er zijn vijf kandidaten in de race om de nieuwe Nachtburgemeester van Groningen te worden. De nieuwe nachtburgemeester wordt woensdag 18 mei in Huize Maas gekozen.
 

Daarmee komt er dan een einde aan de termijn van de huidige nachtburgemeester Chris Garrit.

Komende week gaat de website www.nachtburgemeester050.nl online met daarop profielen van de vijf kandidaten, een introductiefilmpje van de kandidaten en de mogelijkheid om vragen te stellen. Via de website kan door het publiek gestemd worden op de favoriete kandidaat.

Deze stemming loopt tot en met 16 mei en geldt als raadgevend richting de vijfkoppige jury, bestaande uit stakeholders van de Groninger nacht, die uiteindelijk beslist wie de nieuwe nachtburgemeester moet worden voor een periode van twee jaar.

De verkiezing wordt georganiseerd door stadsblog Sikkom. Omdat Sikkom het belangrijk vindt dat Groningen een goede en betrokken nachtburgemeester krijgt, in navolging van al het werk dat Chris heeft gedaan. Een stad die zo prat gaat op het nachtleven, kan niet zonder vertegenwoordiger, verbinder en bruggenbouwer tussen de nacht en de dag.