Trainer Erwin van de Looi kan in het thuisduel van FC Groningen tegen Roda JC dinsdagavond mogelijk geen beroep doen op topscorer Michael de Leeuw, vaste basisspeler Simon Tibbling en spits Alexander Sørloth.

Alledrie de spelers liepen afgelopen zondag tijdens het duel met Feyenoord blessures op. De Leeuw heeft last van zijn hamstring maar kan gedeeltelijk met de selectie meetrainen.

Tibbling kampte met vocht in zijn knie en trainde maandag niet mee. Of hij dinsdag zijn vaste plek op het Groningse middenveld kan innemen, is dan ook nog niet zeker.

De Noorse winteraankoop Alexander Sørloth kwam in de slotfase van de wedstrijd in de Kuip in botsing met Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Hij hield daar een stijf bovenbeen aan over, maar is aan de beterende hand en kan mogelijk dinsdag een rol spelen tegen Roda JC.

Playoffs

FC Groningen-coach Erwin van de Looi wil dinsdagavond winnen van Roda JC om de playoff-plaatsen niet helemaal uit het oog te verliezen.

“Het moge duidelijk zijn dat we afhankelijk zijn van de andere ploegen in de resterende drie speelronden. We gaan er op dit moment nog niet teveel over filosoferen. We moeten zelf eerst drie punten pakken tegen Roda JC en dan wachten we de andere resultaten rustig af”, aldus de trainer op de website van zijn club.