De vermoorde Jesse van Wieren is mogelijk levend begraven. Dat blijkt uit het voorlopige sectierapport.

RTV Noord maakte maandag bekend dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet kan uitsluiten dat Van Wieren nog leefde op het moment dat hij werd begraven.

Jesse van Wieren werd op oudejaarsnacht voor het laatste gezien in een kroef in Kloosterburen. Hij was daarna vermist. Na een zoektocht van een paar dagen, werd zijn lichaam gevonden in de tuin van Rhowan P., vlakbij de kroeg. Hij zit samen met zijn vriendin Desiree P. vast als verdachte van de moord op Van Wieren.

Er zou een ruzie zijn geweest en de verdachten beroepen zich op noodweer. Het NFI laat weten dat Van Wieren is gestompt, geslagen, met een ijzeren staaf is bewerkt, is gestoken met een mes en er is geprobeerd hem te wurgen. Daarna is hij begraven. Het OM gaat voorlopig uit van bloedverlies als doodsoorzaak.

Suggestief

Het definitieve rapport is nog niet klaar, maar de advocaat van de verdachte wil niet dat het mogelijke feit wordt opgenomen in de definitieve versie. Hij vindt het suggestief.

Mocht Van Wieren levend zijn begraven, dan kan dit leiden tot zware straffen, aldus RTV Noord-misdaadjournalist Peter Steinfort.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is vermoedelijk na de zomer.