Wethouder Mattias Gijsbertsen en Araya Sumter van de ANWB hebben maandag een pop-up kinderfietsenwinkel geopend op de Vismarkt.

Het bijzondere aan deze winkel is dat de bezoeker er geen fiets kan kopen, maar wel één kan doneren. Alle fietsen gaan naar het ANWB Kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Groningen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Leerlingen van de St. Michaëlschool kwamen langs tijdens de opening en doneerden de eerste fietsen.

Groningen is de eerste stad waar de pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB zijn deuren heeft geopend, omdat blijkt dat één op de vijf kinderen in de stad in armoede opgroeit. De gemeente wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen en een fiets hebben om van school, zwembad, sportvereniging of gewoon in de wijk te kunnen fietsen.

Deze actie sluit aan op de succesvolle inzamelingsactie rond Kerst, waarbij de gemeente Groningen in samenwerking met het bedrijfsleven, bewoners en maatschappelijk betrokken organisaties ruim 200 kinderfietsen verzamelden.

De nieuwe fietsregeling wordt in de gemeente Groningen uitgevoerd door Werkpro en Stichting Leergeld. Deze stichting toetst of een kind in aanmerking komt voor deze fietsregeling.

De inzamelactie op de Vismarkt duurt tot en met zaterdag 23 april. De pop-up store in de vorm van een container staat aan de kop van de Vismarkt, aan de kant richting de Grote Markt.