Charles de Preter en Robbert de Keijzer hebben 1.400 euro opgehaald voor een goed doel door te liften van Rome naar Groningen. Beide studenten waren zo’n vier dagen onderweg.

Charles en Robbert wilden geld inzamelen voor de jaarlijkse Goede Doelendag van voetbalvereniging The Knickerbockers. Het geld is bestemd voor de Stichting Zoals Jan, die zich inzet voor ALS-patiënten.

De studenten vlogen vorige week dinsdag naar Rome en vertrokken een dag later liftend weer terug naar Groningen. Het bleek vooral in Italië lastig om een lift te krijgen en dus moesten de studenten regelmatig zwartrijden met de bus en de trein. Ook moesten ze één nacht illegaal in de openlucht slapen.

Pas in Zwitserland schoot het op. Daar kregen de Groningers de ene na de andere lift. “Het valt wel op dat het vaak mensen zijn die zelf ook veel hebben gelift”, aldus de studenten. Binnen twee dagen arriveerden Charles en Robbert via Duitsland weer in Groningen. Zaterdagavond verrasten ze de aanwezigen in de kantine van de Knickerbockers met hun aankomst.

“We zijn onthaald met veel gejuich, biertjes en complimenten”, aldus de studenten. Charles en Robbert hebben zich per gelifte kilometer laten sponsoren en haalden uiteindelijk 1400 euro op. “Liften doe ik nooit meer”, aldus Charles de Preter. “Maar ik zal in het vervolg wel altijd lifters meenemen.”