De stad Groningen krijgt tappunten voor water in de strijd tegen overgewicht. De initiatiefnemers hopen dat meer mensen water gaan drinken omdat het gezonder is dan zoete drankjes.

De watertappunten zijn een initiatief van de GGD, de gemeente Groningen en het Waterbedrijf, zo meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag. Ze noemen de campagne ‘Groningen Fit’.

Volgens de krant vinden de initiatiefnemers het noodzakelijk dat het drinken van water populairder wordt gemaakt omdat het helpt tegen overgewicht en tandbederf. Veel kinderen, die gewend zijn aan frisdrank, weten niet eens dat je ook gewoon water uit de kraan kunt drinken.

Volgens de initiatiefnemers van de campagne ‘Groningen Fit’ is het Groningse kraanwater, gewonnen uit diepe ondergrond in Drenthe, ongeveer het gezondste dat er bestaat. Ook qua zuiveringsgarantie is het zelfs beter dan bronwater uit de supermarkt. “Het is in elk geval veel goedkoper”, aldus de initiatiefnemers.

De eerste watertappunten zullen komende week worden geplaatst in Selwerd en Kardinge, nabij de sportvelden. In het verleden werden al watertappunten geplaatst bij het Groninger Museum, in Haren en Hoogezand. De nieuwe tappunten die komende week worden geopend zijn in opvallende kleuren wit en blauw.