Een 21-jarige man uit Paterswolde heeft vorig jaar op het Groningse Hoofdstation zeker vijftig tot honderd mensen opgelicht.

Dat bleek volgens Dagblad van het Noorden woensdag tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de man.

De man sprak op het station mensen aan met het verhaal dat hij geld wilde lenen voor een treinkaartje naar Middelburg. Hij vertelde dat hij na een nachtje stappen zijn portemonnee kwijt was of zijn vrienden uit het oog was verloren.

Om zijn slachtoffers over de streep te trekken hem geld te overhandigen, liet hij hen zijn Facebookpagina zien of gaf hij hen een telefoonnummer of een kopie van zijn identiteitskaart.

Het geld dat hij op deze manier binnenhaalde ging op aan drugs.

Bekentenis

Uiteindelijk deden vijf mensen aangifte tegen de man. Toen de Drent hiervoor werd aangehouden, bekende hij echter tientallen of misschien zelfs meer dan honderd mensen op dezelfde manier te hebben opgelicht.  

De man, die nooit eerder met justitie in aanraking kwam, werd door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van tachtig uur. De straf is voorwaardelijk omdat de man volgens zijn advocaat momenteel in Schotland wordt behandeld aan zijn cocaïneverslaving.