De 4 Mijl van Groningen wil doorgroeien. Tijdens de komende editie verwachten ze 23.000 lopers, maar op termijn wil de organisatie graag zo’n 25.000 lopers aan de start hebben staan.

Dat bleek dinsdag tijdens de presentatie van de plannen voor de 30e editie van de 4Mijl, die op zondag 9 oktober plaatsvindt.

Volgens de nieuwe race-director Elske Dijkstra kan het parcours wel 25.000 lopers aan. Wel moet er een akkoord komen van de gemeente Groningen. De organisatie zet ook in op het verbeteren van de beleving.

"Zo willen we het prettiger maken voor de mensen om te wachten in de startvakken, en we willen ook de park- en pendeldiensten nog verder verbeteren", aldus Elske Dijkstra, die het stokje overnam van Grietje Pasma.

Goed

De jubileumeditie van de 4 Mijl wordt ook dit jaar weer ingezet om geld op te halen voor een goed doel. Dat is dit jaar de Stichting Het Kopland, een opvangvoorziening voor vrouwen, die binnenkort een kostbare verhuizing voor de boeg heeft.

Volgende week woensdag, 20 april, gaat de inschrijving van de 4 Mijl van Groningen van start op de eigen website. Vanaf 10.00 uur kunnen mensen zich inschrijven voor de Bedrijvenloop en de GasTerra Jeugdloop. Om klokslag 18.00 uur start de inschrijving voor de Recreanten- en Wedstrijdloop.