Op het voormalige Suikerunieterrein komt een containerhostel. De initiatiefneemsters haalden via crowdfunding binnen korte tijd de benodigde investering binnen en dus opent Rebel Rebel al snel de deuren.

Volgens het Dagblad van het Noorden is er eerst in de zeecontainers plaats voor dertig reizigers. Zodra het hostel goed loopt, komen daar meer bij.

Op termijn moeten er op het terrein ook een terras aan het water komen, willen de initiatiefneemsters Anna Liefers en Anika Postma een moestuin aanleggen en moeten de gasten met een bootje naar de binnenstad toe kunnen. Stromend water en elektriciteit is er nu nog niet. Dat moet de gemeente nog aanleggen.

Het containerhostel ligt vlakbij een undergroundclub, een restaurant, een werkplaats voor kunstenaars en een festivalterrein. Het hostel denkt daar van te kunnen profiteren.

Het hostel kan worden gerealiseerd dankzij crowdfunding, waarbij particulieren kunnen investeren met kleine en grote bedragen. De benodigde 35.000 euro was snel binnen. De resterende 37 dagen van de campagne worden benut om meer geld binnen te halen. Daarmee kan het comfort worden verbeterd en willen de initiatiefneemsters zorgen voor meer duurzame oplossingen.

Het hostel verwacht voor de zomer de eerste gasten te kunnen ontvangen.