De provincie Groningen en de twaalf bevinggemeenten willen meer geld van het Rijk om de problemen rond de gaswinning en de bevingen in Groningen aan te kunnen pakken.

In een open brief vragen ze het kabinet om bij de voorjaarsnota voldoende geld ter beschikking te stellen voor het uitvoeren van de plannen van Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen.

In de brief staat dat de gemeenten en de provincie betrokken zijn met het meerjarenprogramma, maar dat het wel belangrijk is dat er nu ook echt resultaten geboekt moeten worden. Zo stellen ze dat er veel scepsis is over de echte bereidheid van het NAM en de Rijk om te investeren in oplossingen.

Volgens de gemeenten en de provincie is het belangrijk dat voldoende geld belangrijk is om de plannen te doen slagen. Ze willen niet zeggen hoeveel er precies nodig is.

De brief is verstuurd namens de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, De Marne, Menterwolde, Slochteren, Ten Boer, Winsum en provincie Groningen.