Na de 0-1 winst tegen ADO Den Haag, die volgde op liefst zes achtereenvolgende verliespartijen, wil FC Groningen ook de thuiswedstrijd tegen De Graafschap winnend afsluiten.

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi beschikt zondag over een vrijwel fitte selectie. Mimoun Mahi en Dino Islamovic zijn nog geblesseerd en zitten niet bij de selectie. Clubtopscorer Michael de Leeuw heeft zijn schorsing met succes aangevochten en kan dus gewoon meespelen tegen de degradatiekandidaat uit Doetinchem.

'Keihard samenwerken'

Trainer Erwin van de Looi wil dat zijn ploeg laat zien dat de wedstrijd tegen ADO het begin is van meer winstpartijen de komende weken. "Zondag moeten we bewijzen dat er echt iets is gebeurd. We moeten wat betreft werklust en samenwerking hetzelfde bieden als tegen ADO Den Haag. Keihard samenwerken is de basis voor resultaat."

De Leeuw

Nu De Leeuw gewoon mag spelen zondagmiddag, start hij gelijk in de basisopstelling. "De Leeuw was de laatste wedstrijden onze eerste spits en zal daarom zondag starten. Ik vond zijn actie vorige week niet slim. Ik verwacht van Michael zondag iets extra’s", zegt Van de Looi tijdens de persconferentie.

Bryan Linssen, Kasper Larsen en Jarchinio Antonia zitten ook weer bij de selectie. Zij ontbraken tijdens de wedstrijd tegen ADO. Over welke achttien spelers Van de Looi gaat selecteren voor de wedstrijd tegen De Superboeren wil de trainer nog niets loslaten.

De Graafschap

Over tegenstander De Graafschap is Van de Looi duidelijk. "Het is een ploeg om rekening mee te houden. Na een moeizaam begin van de competitie hebben ze de punten gepakt door kneiterhard te willen knokken. Nu hebben ze zelfs kans om in de Eredivise te blijven."

De aftrap van de wedstijd is zondagmiddag 10 april om 14.30 uur in een nagenoeg uitverkochte Euroborg.

Opstelling

FC Groningen start zondag met Sergio Padt op doel. Hans Hateboer, Rasmus Lindgren, Etiënne Reijnen en Lorenzo Burnet vormen de achterhoede, terwijl Hedwiges Maduro, Simon Tibbling en Jeroen Drost het middenveld bezetten. Voorin treden Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Albert Rusnák aan.