FC Groningen is maandag een plaats gestegen in de Eredivisie. De Groningers hoefden daarvoor niet te spelen. FC Twente kreeg namelijk drie punten in mindering, omdat ze hun financiën niet op orde hebben.

FC Twente werd maandagavond gestraft door de licentiecommissie van de KNVB. Ze hebben niet voldaan aan hun eigen plan van aanpak om de financiën op orde te krijgen.

Zo moest de club de jaarrekening 2014/2015 intrekken omdat er fouten zijn gemaakt bij de transfer van FC Groningen-speler Dusan Tadic. Dat was al voor de vierde keer en daarom werden drie winstpunten in mindering gebracht. Vorig seizoen verloren de Twentenaren ook al zes punten.

Ironisch genoeg profiteerde FC Groningen zelf van de straf. Ze stegen van de twaalfde naar de elfde plaats. Ook ADO Den Haag en Heerenveen wipten over FC Twente heen.

FC Twente is nog steeds niet uit de problemen. Zo is er nog geen akkoord met de schuldeisers en dat moet er voor 1 mei wel zijn. De club kan zich echter geen fout meer veroorloven, want bij een volgende straf wordt de proflicentie ingetrokken.