Buurtbewoners hebben zich bij de politie in Groningen beklaagd over overlast van bromfietsen achter de flats aan de Aquamarijnstraat in Vinkhuizen. 

De bestuurders van bromfietsen maken daar vaak gebruik van een voetpad, als sluiproute van - en naar het Zernikecomplex. De Groningse politie heeft nu studenten ingeschakeld om te proberen het probleem het hoofd te bieden, aldus de politie zaterdag op haar Facebookpagina.

Buurtbewoners worden volgens de politie geconfronteerd met (brom)fietsers die over het voetpad rijden. Dit zou leiden tot onbegrip bij zowel de fietsers als de voetgangers. Ook zou het geleid hebben tot gevaarlijke situaties.De gemeente heeft plannen met de inrichting van het gebied achter de flats. Dat zal eind 2016 gerealiseerd moeten zijn, maar dat biedt geen oplossing voor het probleem op korte termijn. En daarom gaan studenten een handje helpen.

“Regelmatig verwelkomen wij in het basisteam studenten om werkend te leren. Dit gebeurt op basis van verschillende praktijksituaties en projecten. Studenten van de HO/1533 opleiding houden zich bij ons onder andere bezig met de overlast op het voetpad achter de flats aan de Aquamarijnstraat in Vinkhuizen. Zolang de situatie niet gewijzigd is zullen zijde handhavingsactie coördineren en monitoren”, aldus de politie.