Ongeveer 400 medewerkers van een aantal Groningse bedrijven gaan tijdens het Low Car Diet de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden.

De hele maand april moeten de bedrijven zo duurzaam mogelijk reizen. Dat betekent dus dat lange afstanden met de trein moeten worden afgelegd en dat ze zoveel mogelijk met de fiets moeten reizen. In mei wordt bekend gemaakt welk bedrijf heeft gewonnen. Ook wordt dan bekeken hoe de provincie Groningen scoort ten opzichte van Gelderland en Zuid-Holland.

Het Low CarDiet stimuleert medewerkers om andere, duurzame vormen van werk en vervoer uit te testen, zoals (high speed) e-bikes, alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische en deelauto’s. De bedrijven krijgen inzicht in het reisgedrag.

De wedstrijd zorgt niet alleen voor minder CO2-uitstoot, maar de bedrijven besparen ook op hun reiskosten. Bovendien krijgen de medewerkers meer beweging. Zo kan de besparing van één werknemer al in de honderden euro’s lopen.

Test voor bereikbaarheidsprobleem tijdens ombouw Ring Zuid

Groningen Bereikbaar ondersteunt het Low Car Diet niet alleen om duurzaam reizen te stimuleren. Anders reizen en werken leidt ook tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten als de ombouw van de zuidelijke ringweg en het opknappen van het Hoofdstation.

Naast de provincie en de gemeente Groningen doen ook medewerkers van Gasunie, het Waterbedrijf, de Rabobank, Dienst Uitvoering Onderwijs, Hanzehogeschool Groningen, Marne Mosterd en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mee aan het Low Car Diet.