Proef met nieuw platform voor Groningse werkzoekenden

In een poging meer werkzoekenden met een uitkering aan een baan te helpen, is de gemeente Groningen gestart met het proefproject ‘Zelf aan het werk’.

Via het digitale platform Zelfaanhetwerk.nl probeert de gemeente vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen.

Werkgevers kunnen op de website simpel en gratis hun vacatures toevoegen. ‘Zelf aan het Werk’ gaat vervolgens op zoek naar de beste match op basis van een 'Slim CV', waarin zowel werk- en leerervaring als passie en capaciteiten zijn opgenomen.

Werkzoekenden kunnen op een eenvoudige manier een dergelijk Slim CV aanmaken en krijgen dan direct functies te zien die bij hen passen. Ze kunnen daar meteen op solliciteren en krijgen per omgaande een terugkoppeling over de slagingskans, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “We willen als stad dat ook mensen met een uitkering profiteren van kansen op de arbeidsmarkt. Met ‘Zelf aan het Werk’ maken werkzoekenden en werkgevers zelf de goede match. Dat is mooie sociale innovatie.”

De proef loopt in elk geval tot het einde van het haar. Dan vindt een evaluatie plaats.

 

Tip de redactie