De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben een goede stap gezet richting de finale van de playoffs om de landstiel. Ze wonnen de eerste wedstrijd in de halve finale met 3-0 van Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

De Groningers kwamen in een uitverkocht Alfa-sportcentrum goed uit de startblokken. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-15. Ook daarna had Lycurgus weinig moeite met Dynamo. De tweede en derde set werden gewonnen met 25-18 en 25-22.

Dynamo had in de kwartfinale de nummer vier van de competitie, Inter Rijswijk, uitgeschakeld. Lycurgus hoefde in die ronde niet in actie te komen, omdat het als eerste was geëindigd in de reguliere competitie.

Lycurgus heeft nu in de halve finale de eerste wedstrijd in een best-of-three gewonnen. Volgende week zaterdag speelt het de tweede wedstrijd, uit in Apeldoorn. Als de Groningers die winnen, dan staan ze in de finale. Bij verlies volgt een week later een beslissende wedstrijd in Groningen.

In de andere halve finale kwam Landstede Zwolle op voorsprong door met 2-3 uit in Doetinchem te winnen van Orion. Groningen en Zwolle maakten ook vorig jaar al uit wie kampioen zou worden. Toen ging Landstede er nog met de titel vandoor.