Groningen is nog steeds op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester. Kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden. Op 6 mei wordt de nieuwe hoeder van de nacht gekozen.

De nieuwe nachtburgemeester zou aanvankelijk op 19 februari tijdens een verkiezingsavond bekend worden gemaakt. Die avond ging volgens de huidige nachtburgemeester Chris Garrit niet door omdat het gemeentebestuur geen geld meer beschikbaar stelde. Bij eerdere verkiezingen was er wel geld beschikbaar.

Garrit gaat nu zelf met de nachtcommissie op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester. Zij kunnen zich tot 1 april met een motivatiebrief aanmelden. Kandidaten moeten wel woonachtig zijn in Groningen. Uit de aanmeldingen worden een aantal kandidaten voorgedragen en op 6 mei wordt de nieuwe nachtburgemeester gekozen.

Het gezicht van de nacht

De Nachtburgemeester van Groningen is hét gezicht van de nacht en is ambassadeur voor al het goede dat het Groningse nachtleven te bieden heeft. Ook vormt de nachtburgemeester als bruggenbouwer tussen de Groningers, de ondernemers van de nacht en de gemeente Groningen.

Garrit laat op zijn eigen weblog weten dat hij zelf betrokken blijft bij de nacht. “Ik zal de nacht de komende jaren internationaal promoten middels de INAF (International Night Ambassadors Federation). Ik ben bezig om wereldwijd het nachtburgemeesterschap uit te dragen omdat ik sterk geloof in het promoten van lokale cultuur”, aldus Garrit.