De komende weken staan op veertien plekken in de stad borden met foto’s en korte teksten die het verhaal achter de Groninger fietsstrategie vertellen. In deze periode bezoekt de jury van de Fietsstad-verkiezing de stad.

Groningen is één van de vijf genomineerde steden voor deze titel en neemt het op tegen Goes, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

Nergens ter wereld is de fietsdichtheid zo groot als in Groningen. Meer dan 60 procent van alle verkeersbewegingen in Groningen gebeurt op de fiets. Het fietsbeleid van de stad, dat het afgelopen jaar is vastgelegd in de Fietsstrategie 2015-2025, krijgt aandacht vanuit de hele wereld. De hoogtepunten van deze fietsstrategie zijn weergegeven op de fotoborden die de komende weken in de stad te zien zijn.

In 2002 was Groningen al eens fietsstad van Nederland. In 2011 was de stad wel genomineerd, maar ging de titel naar Den Bosch. Dit jaar wordt voor de zesde keer de fietsstad-verkiezing gehouden en is Groningen opnieuw in de race voor de titel.

De fotoborden zullen de komende weken her en der in de stad te zien zijn. Ook tijdens het Nationaal Fietscongres dat op 1 en 2 juni in de Euroborg plaatsvindt, zullen de borden worden geplaatst. Mogelijk gebeurt dat later dit jaar nogmaals tijdens de KEI-week.